Tanterna som trängs

MaddeinlaggramJag läste en insändare i Metro nyligen om en person som hade sänt in en klagande text  över ungdomars hänsynslösa beteende ute bland folk. Dom trängs något så fruktansvärt. Tränger sig före hej och vilt, brett och lågt och rusar förbi utan att tänka sig för eller se sig om. Gärna med mobilen i högsta hugg med hörlurar som sprutar ut fasansfull musik, annat var det förr. Både med musik och respekt för de andra.

Eller?

Alltför ofta tycks jag mötas av det motsatta. Det är tanterna som trängs, trycker sig före i alla möjliga köer, för så länge det finns en kö att gå före i så är dom där! Snårkiga kommentarer om varför man har väskan på bussätet och tar upp en extra plats. På fik klagar de ofta på de hutlösa priserna när en kopp kaffe kostar 22 kronor.

För att exemplifiera ytterligare var jag, för inte så länge sen, på Hermans på söder. Jag hade precis druckit upp min kopp kaffe och koffeinnivån hade inte uppfyllts och en välbehövlig påtår hägrade. Jag tog min kaffekopp och min kompis temugg för att gå och hämta mer. Kaffet i tillbringaren var slut så jag fyllde på muggen med hett vatten och ställde mig sedan snällt och lugnt i kön som hade bildats till kaffet. Från ingenstans hade en tant lyckats trängt sig in framför mig med koppar i båda händerna. Plötsligt kom det en till, tantens kompis. De hade ingen som helst tanke på att jag stod där. De ignorerade mig totalt och att de hade gått före. Inte nog med att de hade gått före, de hade nästan tömt bryggaren på allt kaffe när jag väl fick komma fram.

Så snälla tanter, och gubbar för den delen också, sluta trängas. Ni hinner och blir inte utan, för om kaffet tar slut fylls det alltid på.

SignMadde

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s